Studiecirklar

Stick- och Hantverkscafé för äldre vuxna

Välkomna till Stick- och Hantverkscaféet, en avkopplande plats där äldre vuxna kan samlas för att njuta av gemenskapen, sticka och skapa vackra handarbeten. Ett tillfälle att dela sina passioner, erfarenheter och skapa nya vänskapsband.

Detaljer om verksamheten:

Namn: Stick- och Hantverkscafé

Målgrupp: Äldre vuxna

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje måndag

Tidpunkt: Kl. 13.30 till 15.30

Vad du behöver veta: Stick- och Hantverkscaféet är skapat för äldre vuxna som älskar att sticka och skapa handarbeten. Ingen tidigare erfarenhet krävs – alla är välkomna att delta. Varje deltagare tar med sig sitt eget pågående projekt, material och verktyg, vilket skapar en mångfald av kreativa möjligheter. Det är en avslappnad och social miljö där du kan dela dina stick- och hantverkstips eller bara njuta av sällskapet med likasinnade. Evenemanget pågår varje måndag och ger en regelbunden plats för skapande och samvaro.

Vi ser fram emot att välkomna dig till Stick- och Hantverkscaféet varje måndag, där kreativitet och gemenskap går hand i hand. Ta med dig ditt projekt och din entusiasm, och låt oss skapa vackra handarbeten tillsammans!

Ett samarbete med ABF med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Tema Workshops – Lärande och Diskussioner

Välkomna till Tema Workshops, en mötesplats varje onsdag för lärande och diskussioner om olika ämnen. Här får du möjlighet att delta i föreläsningar, engagerande diskussioner och tillfällen där du kan förvärva nya färdigheter och kunskaper. Varje vecka presenteras ett nytt tema för att berika och främja en gemenskap av lärande.

Detaljer om verksamheten:

Namn: Tema Workshops – Lärande och Diskussioner

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje onsdag

Tidpunkt: Kl. 15.30 till 17.00

Program: Varje vecka kommer ett nytt tema att introduceras, inklusive föreläsningar och diskussionsmöjligheter. Tillfällen för att förvärva nya färdigheter och kunskaper, ibland med insiktsfulla hälsoguider och möjlighet att få stöd från socialtjänsten vid vissa tillfällen. Teman kan variera, exempelvis diskussioner om fasta, kost, och andra relevanta ämnen.

Viktig information: Evenemanget är utformat för att främja lärande och öppen dialog, där deltagarna uppmuntras att delta aktivt. Se till att vara på plats i tid för att få ut det mesta av varje tema och delta i diskussionerna.

Vi ser fram emot att träffa dig på Tema Workshops varje onsdag, där kunskap, gemenskap och reflektion går hand i hand. Kom och utforska nya ämnen och berika ditt sinne med oss varje vecka!

Ett samarbete med NBV, IOGT-NTO Hand Till Hand, Föräldrar Tillsammans 2.0 med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Kreativa Hörnan – för den kunniga i hantverk

Välkommen till Kreativa Hörnan, en samlingsplats för textil intresserade som är vana att slöjda i textila tekniker. Alla textila tekniker är valbara.

Detaljer om verksamheten:

Namn: Kreativa Hörnan

Målgrupp: Erfarna hantverkare och syentusiaster (ingen nybörjare)

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varannan onsdag jämna veckor med start 7e februari

Tidpunkt: Kl. 18.00 till 20.15

Vad du behöver veta: En mötesplats där vi lär och inspireras av varandra. Vi skapar, lagar, förnyar, gör om i olika textila tekniker och delar tips och idéer. Tag med din idé, allt material, alla egna verktyg, din symaskin och allt annat du behöver för ditt projekt, Märk upp dina saker. Vill du äta/dricka något under tiden, tag det med dig. Ingen formell ledare.

Verksamheten är gratis.

Ett samarbete med ABF med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Språkcafet – en viktig mötesplats

För dig som vill träna på det svenska språket, samt lära dig mer om hur det svenska samhället fungerar. En internationell mötesplats för lärande. Kom som du är, eller också kan du ta med dig en vän, granne eller släkting. Alla är varmt välkomna – unga som gamla, helt enkelt alla som önskar att möta andra människor med olika kulturer och bakgrunder, i kombination med ny betydelsefull kunskap.

Detaljer om verksamheten:

Namn: Språkcafe med ABF

Målgrupp: Alla

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje torsdag med start 8e februari

Tidpunkt: Kl. 16:30 till 18

Presenteras av ABF i samarbete med Birkagårdens Folkets Hus.

Sylan: Skaparlust och Gemenskap

Välkommen till Sylan den 20 och 21 april, mellan kl 12.00 och 18.00! Detta är en fantastisk möjlighet för alla kreativa själar att samlas och arbeta på sina projekt i en inspirerande och gemensam miljö. Ta med ditt projekt och det material du älskar att arbeta med, sätt dig i sällskap med andra passionerade skapare och låt kreativiteten flöda. Glöm inte att ta med din egen mat för att göra detta till en dag fylld av konst och gemenskap.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Sylan

Datum och tid: 20 och 21 april, kl. 12.00-18.00

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Hur du deltar: Ta med dig ditt pågående projekt och ditt favoritmaterial. Hitta en plats bland andra kreativa individer och sätt igång med ditt skapande. Glöm inte att ta med egen mat och njut av en paus i gott sällskap.

Viktig information: Evenemanget är öppet för alla kreativa själar, oavsett skicklighetsnivå eller typ av projekt men det finns ingen kursledare som lär ut på plats utan du ska vara självgående i ditt egna projekt. Gemenskap och inspiration är i fokus, så se till att vara öppen för att dela och ta del av andras skapelser. Kom och var med oss på Sylan för två dagar av kreativitet och gemenskap. Vi ser fram emot att skapa, dela och inspireras tillsammans den 20 och 21 april kl 12.00-18.00.

Ett samarbete med NBV med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Språk och Schackträning med Ahmad Saadah

Välkommen till Språk och Schackträning, en unik och berikande aktivitet där FIDE-tränaren Ahmad Saadah från Jordanian Swedish Chess Academy guidar deltagare genom schackens konster. Oavsett ålder eller erfarenhetsnivå är du välkommen att delta – inga förkunskaper krävs. Ta chansen att lära av en erfaren schackspelare och tränare som har turnerat över hela världen.

Detaljer om verksamheten:

Namn: Språk och Schackträning

Tränare: Ahmad Saadah från Jordanian Swedish Chess Academy

Åldergrupp: Över 8 år (inga förkunskaper krävs)

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje söndag

Tidpunkt: Kl. 14.00 till 16.00

Program: Aktiviteten kombinerar schackträning och språkinlärning genom att vi samtalar på arabiska, svenska och engelska för en unik och stimulerande upplevelse. Schackinstruktioner är anpassade för alla nivåer, och inga förkunskaper krävs. Ahmad Saadah, en skicklig spelare och tränare, kommer att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Möjlighet att spela mot en schackrobot för dem som är intresserade.

Viktig information: Aktiviteten äger rum varje söndag från kl. 14.00 till 16.00, om inget annat meddelas på sociala medier. Håll koll på våra sociala medier för evenemangsspecifik information och eventuella ändringar i schemat beroende på Ahmad Saadahs turnéplan. Deltagare uppmanas att vara öppna för både schackutmaningar och språkträning. Vi ser fram emot att träffa dig på Språk och Schackträning varje söndag, där schackets spänning möter språkets konst i en lärande och givande miljö. Kom och bli en del av denna spännande kombination!

Ett samarbete med NBV och Jordanian Swedish Chess Academy – Jordanska Svenska Schackakademien med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.