Studiecirklar

Birkagårdens Folkets Hus och ABF anordnar stick-/hantverkscafé under hösten. Ta med eget material och egna stickor.

Måndagar kl. 13:30 – 15:30


Birkagårdens Folkets Hus och ABF anordnar ”Kreativa hörnan för textil intresserade” under hösten.

En mötes plats där vi lär oss av varandra. Vi skapar, lagar, förnyar och gör om. Do-Re-Do Remake ♻️
Ta med din idé, material och egna verktyg.

Torsdagar kl. 14-17

17 & 24e november

8 & 15e december


Birkagårdens Folkets Hus och ABF men finansiering av Länsstyrelsen Jönköping anordnar studiecirkeln Safe Space för asylsökande i området, närområdet eller med annan anknytning till området samt de med uppehållstillstånd som bor kvar på Migrationsverkets anläggnings boende samt har fyllt 18 år.

Safe Space är en studiecirkel där vi kommer nudda ämnen såsom det svenska språket, hälsa, kunskaper om det svenska samhället, arbetsmarknaden, inkludering och demokrati. Studie cirkeln ska dock framförallt vara en kravlös mötesplats där det i första hand är du som bestämmer innehållet.


Lär dig att spela schack med Fide Trainer Ahmad Saadah från Jordanska Svenska Schackakademien när vi blandar språkträning med schackundervisning.

Söndagar kl. 12-14

Ett samarbete med NBV, Jönköpings Kommun och Jordanian Swedish Chess Academy – Jordanska Svenska Schackakademien.


Språkcaféet – en viktig mötesplats


Onsdagar kl. 17:30 – 19:30

För dig som vill träna på det svenska språket, samt lära dig mer om hur det svenska samhället fungerar. En internationell mötesplats för lärande. Kom som du är, eller också kan du ta med dig en vän, granne eller släkting. Alla är varmt välkomna – unga som gamla, helt enkelt alla som önskar att möta andra människor med olika kulturer och bakgrunder, i kombination med ny betydelsefull kunskap.


NBV har numera matlagningskurser inne på Birkagården. Om du är nyfiken kontakta – NBV för mer information.


Flera föreningar anordnar studiecirklar via ABF på Birkagården. Föreningarna och träffarna visar på en stor bredd och vistas ungefär 1-3 dagar i veckan i våra lokaler.

Vänligen kontakta ABF Jönköping om du intresserad av vad som anordnas eller om ni är flera med samma intresse som är intresserade av att starta en egen studiecirkel.

ABF Jönköpings län – ABF