Sommarverksamhet

TRÄNA MED CIRKUS CIRKÖR

PLATS: Huskvarna Folkets Park

DATUM: 19e – 23e juni (Varje grupp pågår i ca två timmar).

Eventet kommer vara kostnadsfritt och vi kommer bjuda på fika.

Nu är det dags för Cirkus Cirkörs och Folkets Hus och Parkers sommarturné Träna med Cirkus Cirkör. Aldrig har det varit viktigare att ge barn möjligheten att träna tillsammans, möta nya vänner och testa nya saker. Du behöver inga förkunskaper, träningen anpassas till den nivå du befinner dig på och grupperna är åldersindelade. Nycirkusträningen är för deltagare mellan 7–15 år.

Cirkörs pedagoger hjälper dig att utmana dig själv samtidigt som du har kul tillsammans med andra. När du tränar nycirkus får du prova på cirkusens alla spännande delar som till exempel jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. Det som verkar omöjligt blir plötsligt möjligt med en trygg pedagog vid din sida.

Kursen sträcker sig över fem dagar och veckan avslutas med en show för familj och vänner. Om vädret tillåter kan vissa pass hållas utomhus.

Träna med Cirkus Cirkör arrangeras tillsammans med Huskvarna Folkets Park, med stöd av Jönköpings kommun.

OBS! Då det finns ett begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller. Efter anmälan har fyllts i och skickats in kommer du få en bekräftelse till angiven E-postadress med mer information. Om platserna redan är fulla kommer du sättas upp på en reservlista och få en tilldelad köplats. För att ingen ska bli besviken ber vi dig som inte kan vara med varje dag att säga upp din egen plats så att andra får möjligheten att delta.


VÄRLDEN RUNT RUT

Birkagården gästas av Unga Dramaten

PLATS: Birkagårdens Folkets Hus (Birkagatan 12B, 554 65 Jönköping)

DATUM: Den 29e juli kl. 15:00 (insläpp kl. 14:45)

Eventet är kostnadsfritt och riktar sig till barnfamiljer.

I en nyskriven pjäs av Petter Lennstrand möter vi katten Rut som gått vilse. Vägen hem blir en spännande upptäcktsfärd där hon stöter på en helt ny värld!

Här möter vi det ledsna Ogräset, den ensamma Rondellkungen, blomman med sina törstiga blombebisar och en hackspett som tappat något värdefullt. En lång dag för Rut – ska hon någonsin hitta hem igen?

Petter Lennstrand är dockspelare, regissör, manusförfattare, karaktärsdesigner, och tv-producent.
Petter Lennstrands mest kända skapelse är figuren Allram Eest, en docka som har medverkat i flera tv-program i SVT. Lennstrand gjorde även storsuccé med Dockhumor på Scala på Scalateatern. Detta är hans första föreställning på Dramaten.

OBS Begränsat antal platser.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Unga Dramaten.


HÄNG MED OSS PÅ HANG OUT

PLATS: Österängen

DATUM: 18e juli -20e augusti.

Eventet kommer vara kostnadsfritt och vi kommer bjuda på fika.

Redan förra sommaren drev Birkagårdens Folkets Hus och Österängens Konsthall tillsammans projektet ”Hang Out” med stöd av Jönköpings kommun, Hyresgästföreningen och Vätterhem. Förra sommaren samverkade vi med flertalet aktörer och denna samverkan och samordning kommer även ske i år. Ansvaret för projektet delas mellan Birkagårdens Folkets Hus och Österängens Konsthall vilket innebär att aktiviteterna under sommaren kommer vara varierande.

I ”Hang Out” kommer vi röra områden som demokrati, inflytande, kultur och kreativitet och prova på olika konstnärliga uttryckssätt. Verksamheten bemannas dagligen via två pedagoger samt två ungdomar.

Ungdomsverksamheten riktas mot ungdomar i åldrarna 12-16 år och pågår torsdag-lördag klockan 17-21.


DELTA I JONK’S CIRKUSTRÄNING

PLATS: Österängsskolans gymnastiksal

DATUM: 13e & 14e augusti.

Eventet är kostnadsfritt.

För anmälan mejla perssoningela139@gmail.com