Rörelseglädje

Laget – Rörelse och Glädje varje vecka av tjejer för tjejer

Välkomna till Laget, en exklusiv träningssession för kvinnor varje tisdag där rörelse och glädje står i fokus. Ett tillfälle att utforska olika idrotter, dans och yoga i en inkluderande och stöttande miljö. Oavsett din erfarenhetsnivå eller ålder, är du välkommen att delta och träna efter din egen förmåga.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Laget

Målgrupp: Tjejer och kvinnor, ålder 10+

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje tisdag med start 30e januari (med undantag från Ramadan 6 mars – 15 april)

Tidpunkt: Kl. 16.30 till 17.30

Program: Varje vecka presenteras en ny typ av idrott eller aktivitet för att hålla träningen varierande och spännande. Träningen fokuserar på dans och yoga, och tränare från olika områden kommer att delta för att ge en bredd av expertis och inspiration. Rörelse och glädje är huvudmålen, och deltagare uppmuntras att träna efter sin egen förmåga och njuta av varje ögonblick.

Viktig information: Evenemanget är exklusivt för kvinnor, och det är en trygg och stöttande miljö. Barnvakt finns på plats för att underlätta deltagande för mödrar och kvinnor med ansvar för barn. Under Ramadan kommer det inte att vara några träningar.

Vi ser fram emot att träffa dig på Laget varje tisdag, där rörelse och glädje förenas i en energifylld och gemenskapsdriven atmosfär. Kom och var med oss på resan till en hälsosam och lycklig livsstil!

Ett samarbete med Korpen och svenska motionsidrottsförbundet med stöd av RF SISU – Småland, Vätterhem och Jönköpings Kommun.

Badminton för dig 12+

Välkommen till badmintonträningen där entusiaster (12 år och äldre) samlas för att njuta av en rolig och hälsosam badmintonupplevelse! Det här evenemanget är perfekt för dem som är intresserade av att upptäcka badmintons glädje och utmana sig själva i en vänlig och stöttande miljö.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Badminton

Åldergrupp: 12 år och äldre (inga förkunskaper krävs)

Plats: Österängsskolans gymnastiksal

Datum och tid: Varje torsdag med start 25e januari (med undantag från Ramadan 8 mars – 17 april och Röda Dagar)

Tidpunkt: Kl. 16.00 till 17.00

Vad du behöver veta: Inga tränare finns på plats, men det är en gemensam träning där alla deltagare uppmuntras att träna och ha kul tillsammans. Allt nödvändigt material finns tillgängligt på plats, inklusive racketar och bollar. Du behöver bara ta med dig bekväma kläder och inomhusskor. Kom i tid för att få ut det mesta av din badmintonupplevelse. Var redo att träna och ha kul i en positiv och stöttande miljö. Vi ser fram emot att träffa dig och dela glädjen av badminton tillsammans. Ta med dig din energi och entusiasm, och låt oss göra varje torsdag till en fantastisk och aktiv kväll!

Med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Yoga

Välkommen till Yoga på lördagar, en lugn och fridfull timma där vi från 12 år och uppåt samlas för att utforska och njuta av yoga tillsammans.

Det här evenemanget är perfekt för dem som vill uppleva de många fysiska och mentala fördelarna med yoga i en stöttande gemenskap.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Yoga

Åldergrupp: För alla 12 år och uppåt (inga förkunskaper krävs)

Plats: Dansstudion i källaren på Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje lördag med start 27e januari (med undantag från Ramadan 3 mars – 12 april)

Tidpunkt: Kl. 12.30 till 13.30

Vad du behöver veta: En professionell instruktör kommer inte att vara närvarande, men det kommer att vara en gemensam yogapraktik där alla deltagare kan dra nytta av varandras närvaro och energi och någon som leder gruppen i ett pass. Allt nödvändigt material, såsom yogamattor och filtar, finns på plats. Deltagarna behöver bara ta med sig bekväma kläder. Var vänlig och se till att komma i tid eftersom dörrarna kommer att stängas kl. 12.30 för att minimera störningar under yogasessionen.

Med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Idrottshörnan – Upptäck och Prova Olika Idrotter

Välkommen till Idrottshörnan, där gemenskap och rörelse går hand i hand. Detta evenemang skapar en möjlighet för deltagarna att prova på olika idrotter i en rolig och avslappnad atmosfär. Oavsett din ålder eller erfarenhetsnivå, är du välkommen att delta och upptäcka glädjen med rörelse.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Idrottshörnan

Åldergrupp: 10 år och äldre (inga förkunskaper krävs). Under 10 år är välkomna med en vuxen.

Plats: Österängens gymnastiksal

Datum och tid: Varje lördag med start 27e januari (med undantag från Ramadan 3 mars – 12 april)

Tidpunkt: Kl. 15.00 till 17.00

Vad du behöver veta: Evenemanget är öppet för alla åldrar, och ingen förkunskap inom idrott krävs. Det är en möjlighet att prova olika idrotter och rörelseformer. Ingen tränare kommer att vara närvarande. Istället utforskar deltagarna tillsammans och skapar en positiv och inkluderande atmosfär. Barn under 10 år ombeds att delta tillsammans med en vuxen för att främja en trygg och stöttande miljö. Varje vecka kommer olika idrotter att introduceras och utforskas, vilket ger deltagarna möjlighet att hitta vad som passar dem bäst. Evenemanget pausas under Ramadan och återupptas efter perioden.

Viktig information: Kom i bekväma kläder och skor som passar för fysisk aktivitet. Var vänlig och respektera andra deltagare, och uppmuntra en atmosfär av samarbete och glädje. Om du har egna idrottsutrustningar, får du gärna ta med dem. Vi ser fram emot att dela rörelseglädje och gemenskap med dig på Idrottshörnan varje lördag. Ta med dig din nyfikenhet och energi, och låt oss upptäcka spänningen med olika idrotter tillsammans!

I samarbete med IOGT-NTO Hand Till Hand, Föräldrar Tillsammans 2.0 med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.