Övrig verksamhet


Under Öppet Hus står dörrarna öppna och du kan komma in på en kostnadsfri kopp kaffe eller kopp te. Du kan även komma in för ett samtal, läsa en bok, bolla idéer, baka, dansa, ha möten eller bara vara. Under sommaren kommer vi sitta ute så mycket som möjligt så att vi kan njuta av sommaren ihop.

Vi har Öppet Hus tre dagar i veckan:

Måndagar kl. 10 – 12

Onsdagar kl. 17 – 19

Fredagar kl. 10 – 12

Ett samarbete med Jönköpings Kommun med stöd av Folkets Hus och Parker Sydöstra.


Vi har en byrå full med böcker; alltifrån barnböcker till deckare och pysselböcker. Ta med din gamla bok och byt ut till en ny! På så sätt sparar vi på plånboken men även på miljön.


Hand Till Hand tar sin mammagrupp till Österängen!

KOMMER SNART!

Snart finns det en mammagrupp inne på Birkagården. En grupp dit alla mammor med sina barn är välkomna. Ett betydelsefullt tillfälle för mammor att träffas och kunna samtala om olika ämnen som känns aktuella.

Ett samarbete med Hand Till Hand, NBV och Jönköpings Kommun.


Varje fredag kan ni se ett gäng vuxna gå runt på Österängen i gula västar. Vi går runt för att vara med och bidra till trivseln på området. Birkagårdens Folkets Hus är en del av denna fantastiska sammansättning.

Om du är intresserad av att gå med så är det bara att komma till Cafe Mango inne i Österängens centrum kl 19.00 på fredagar.

Ett härligt samarbete mellan Fältarna, ERO, Eritreanska föreningen, Vätterhem, Hand till Hand, PCF, Rädda Barnen, Österängsskolan, Birkagårdens Folkets Hus och privatpersoner från området.


Egenkraft – för dig som söker arbete eller utbildning.

Om du är 20 år eller äldre och söker arbete eller studier är du välkommen till Egenkraft. Här får du möjlighet att träffa arbetskonsulent, studievägledare och studiecoach. Tillsammans hittar ni rätt lösning för dig!

Egenkraft finns på Birkagården varje tisdag kl. 13 – 16.

Egenkraft drivs av Jönköpings Kommun.