Övrig verksamhet

Under Öppet Hus står dörrarna öppna och du kan komma in på en kostnadsfri kopp kaffe eller kopp te. Läsa en bok, bolla idéer eller bara vara. Under varma månader kommer vi sitta ute så mycket som möjligt så att vi kan njuta av värmen ihop.

Du kan även se våra bokningsbara lokaler och prata direkt med bokningsansvarig.

Vi har Öppet Hus två dagar i veckan:

Måndagar kl. 10 – 12

Fredagar kl. 10 – 12

Mammiklubb med Barnsång

Välkommen till Mammiklubb, en speciellt skapad plats för mammor med små barn att samlas, sjunga tillsammans och delta i meningsfulla samtal om föräldraskap och andra relevanta ämnen. Mammiklubben är en tid att dela erfarenheter, stötta varandra och skapa gemenskap.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Mammiklubb med Barnsång

Målgrupp: Mammor med små barn

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje tisdag med start 30e januari

Tidpunkt: Kl. 14.00 till 16.00

Program:

14.00 – 15.00: Barnsång En timme av glädjefylld sång och musik för barnen och mammorna att njuta av tillsammans. Sång och rörelse skapar en interaktiv och rolig stund för alla.

15.00 – 16.00: Föräldrarskapssamtal och samtal om aktuella ämnen. En timme för mammorna att samlas och diskutera föräldraskap samt andra ämnen som känns relevanta för gruppen. Det är en chans att dela erfarenheter, ge och få stöd och skapa starka vänskapsband.

Viktig information: Evenemanget är öppet för alla mammor med små barn, och ingen anmälan krävs. Det är en informell och inkluderande miljö. Kom i tid för att njuta av hela programmet och delta i samtalet. Vi ser fram emot att välkomna dig och ditt lilla barn till Mammiklubb – en plats fylld med sång, gemenskap och meningsfulla samtal om föräldraskap och livet med små barn. Varje tisdag är en möjlighet att skapa minnen och stärka banden mellan mammor i gruppen.

I samarbete med NBV, Föräldrar Tillsammans 2.0 och IOGT-NTO Hand Till Hand med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Roliga Timmen – en rolig och varierande timme

Välkomna till vår veckovisa fest ’Roliga Timmen’ varje onsdag från klockan 16 till 17! Vi bjuder in dig till en mångfald av aktiviteter där varje vecka är en ny överraskning. Oavsett om du är sugen på intensiva pingismatcher, basketturneringar, karaokekvällar, eller om du vill skratta dig igenom en stand-up-show, så har vi något för dig.

Varje vecka planerar vi olika aktiviteter för att hålla det spännande och fräscht. Det kan vara en dag för att slå rekord i pingis, en annan vecka för att utforska dina sångtalanger på karaoke, och kanske en tredje vecka för att ta en avkopplande promenad i närliggande parker. Vårt mål är att skapa en inkluderande och glädjefylld atmosfär där varje deltagare kan hitta något som passar deras intresse.

För dem som är intresserade av att utforska sina kreativa sidor, erbjuder vi även en möjlighet att delta i inspelningen av kortfilmer som fokuserar på att öka medvetenheten om psykisk ohälsa. Detta är ett tillfälle att dela dina tankar och stödja varandra i en trygg och stödjande miljö.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Roliga Timmen

Målgrupp: Alla

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Datum och tid: Varje onsdag

Tidpunkt: Kl. 16:00 till 17.00

Viktig information: Oavsett om du är en van besökare eller en nykomling, är ’Roliga Timmen’ öppet för alla åldrar och alla är välkomna att delta. Kom och fira varje onsdag med oss, skapa nya bekantskaper och njut av en stunds gemenskap i en rolig och avslappnad atmosfär. Vi ser fram emot att dela glädje, skratt och kreativitet med dig varje vecka!

Ett samarbete med Jönköpings Kommun och med stöd av Vätterhem.

Birkatorget: Entreprenörsmässa och Swap-Day

Välkommen till en unik möjlighet att främja entreprenörskap och hållbar konsumtion på Birkagårdens Folkets Hus. Denna händelse kombinerar en inspirerande Entreprenörsmässa med en spännande Swap-Day, vilket ger dig chansen att uppleva och stödja lokal kreativitet och hållbarhet.

Detaljer om evenemanget:

Namn: Birkatorget

Datum och tid:

28 februari, kl. 17.30-19.30

28 maj, kl. 17.00-19.00

Plats: Birkagårdens Folkets Hus

Entreprenörsmässan: Denna del av evenemanget är designad för att främja och stödja individuella verksamheter. Deltagare kommer att ha möjlighet att visa upp och sälja sina egna skapelser och produkter, inklusive hantverk och ätbara varor. Alla typer av entreprenörer är välkomna, från konsthantverkare till matproducenter. Det är en möjlighet att upptäcka och stödja lokal talang och kreativitet. Denna del kommer att pågå från starttiden till slutet av evenemanget. För att ställa ut mejla josefinsers@birkagardenfolketshus.se

Swap-Day: Samtidigt som Entreprenörsmässan kommer Swap-Day att äga rum i lokalen bredvid. Detta är en fantastisk möjlighet att byta kläder och föremål du inte längre behöver med andra. Ta med dig kläder och prylar som du vill byta, och upplev hållbarheten och gemenskapen genom att dela och återanvända. Swap-Day pågår parallellt med Entreprenörsmässan för att ge besökarna en mångsidig och engagerande upplevelse.

Viktig information: Vi uppmanar alla entreprenörer att vara redo att dela sina berättelser och passioner för sina skapelser. Besökare till Swap-Day ombeds ta med sig kläder och föremål för byte. Var vänlig och respektera öppnings- och stängningstiderna för att maximera din upplevelse på evenemanget.

Vi ser fram emot att välkomna både entreprenörer och besökare till denna spännande kombination av Entreprenörsmässa och Swap-Day på Birkagårdens Folkets Hus. Låt oss skapa en dag fylld med kreativitet, affärsmöjligheter och hållbarhet tillsammans!

I samarbete med NBV och Hand in Hand med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Dela, Läs, Byt

Vill du spara på miljön och plånboken samtidigt som du njuter av en bra bok? Då är vårt bokbyte något för dig! Kom in till oss under våra öppettider och byt ut en av dina böcker mot en från byrån vid entrén.

Hur det fungerar: Ta med en bok och byt den mot en annan från byrån. Enkelt och miljövänligt!

Viktig information: Alla är välkomna att delta i bokbytet, oavsett ålder eller läspreferenser. Böcker av olika genrer och för alla åldrar uppskattas. Bokbytet är öppet under våra verksamhetstider. Ta chansen att upptäcka nya berättelser och samtidigt bidra till en mer hållbar och läsintensiv gemenskap. Vi ser fram emot att se dig på vårt bokbyte där böcker skiftar ägare och läsäventyren fortsätter!

Snickargruppen: Skapa och förbättra Birkagården

I ett levande hus som Birkagården finns alltid något som behöver fixas, uppfräschas eller förverkligas. Vi har inte bara slitaget på huset att ta hänsyn till, utan också en överflöd av idéer från våra besökare och vår snickargrupp. Denna skickliga grupp av händiga personer hjälper till med sina färdigheter för att göra Birkagårdens Folkets Hus ännu vackrare och funktionell. Om du är händig och vill vara med och bidra, är du mer än välkommen att delta.

Hur du kan bidra: Om du är händig och har färdigheter inom snickeri eller andra områden, är ditt bidrag välkommet. Om du har egna idéer eller projekt du vill förverkliga på Birkagårdens Folkets Hus, är detta den perfekta gruppen att ansluta till.

Viktig information: Vi välkomnar alla med olika färdigheter och erfarenheter. Alla bidrag är värdefulla. Snickargruppen arbetar tillsammans för att skapa och förbättra Birkagårdens Folkets Hus på olika sätt. Kontakta Josefin via e-post – josefinsers@birkagardenfolketshus.se – om du är intresserad av att delta eller om du har frågor om Snickargruppen. Vi ser fram emot att välkomna dig till Snickargruppen, där varje skicklig individ bidrar till att forma Birkagårdens Folkets Hus till en ännu mer inspirerande och funktionell plats. Kontakta Josefin och låt oss tillsammans göra Birkagårdens Folkets Hus ännu bättre!

Med stöd av Jönköpings Kommun och Vätterhem.

Trivselvandra

Varje fredag kan ni se ett gäng vuxna gå runt på Österängen i gula västar. Vi går runt för att vara med och bidra till trivseln på området. Birkagårdens Folkets Hus är en del av denna fantastiska sammansättning.

Om du är intresserad av att gå med så är det bara att gå och ställa dig utanför Cafe Mango på Österängen kl 19.00 på fredagar.

Ett härligt samarbete mellan Fältarna, ERO, Eritreanska föreningen, Hand till Hand, Österängens koloniområde, Rädda Barnen, Österängsskolan, Birkagårdens Folkets Hus och privatpersoner från området.

NYA DATUM TILL VÅREN KOMMER

Österängen Möts samlas vänner, grannar och olika verksamheter ute på gården och gemensamt spenderar eftermiddagen ihop.

Det är ett tillfälle för trevliga och lättillgängliga möten mellan Österängsborna och aktörer av olika slag men även ett tillfälle för boende och aktörer att umgås och ha trevligt tillsammans. Vi kan prata om alla möjliga frågor som rör området och prata om sådant som är bra men även om sånt som kan bli bättre eller som saknas på området. Kanske hittar man till något att engagera sig i.

Vi ses ute på gården!