Kultur

Drop in den 14 & 15e januari när musikfestivalen World Folk Orient anordnas på Österängen för den första gången. Det bjuds på livemusik, dans, tapas och föreläsningar. Barnaktiviteter finns på plats.

Hoppas vi ses!

Först till kvarn under dagen gällerBirkagården gästas den 22a mars 2023 kl. 10:30 av Zillah & Totte.

Apan Totte går bananas i denna tokroliga föreställning och visar att Zillah är en buktalerska av världsklass. Publiken kan inte göra annat än att följa med på apans nyckfulla upptåg och själva bli en del av föreställningen. Både små och stora fascineras av hur den kaxiga lilla schimpansen kan verka så levande och mänsklig. Det bjuds på sångnummer och knasiga upptåg – allt i en skojig mix för att det ska bli succé.

Zillah & Totte firar 15 år som artister i år. De slog igenom stort när de vann den allra första säsongen av TV-programmet Talang på TV4. De följde upp succén med att åka till Hollywood och vinna World Championships of Performing Arts i kategorin varieté. De har släppt musikalbum och nu gör de succé på TikTok med humoristiska glimtar in i deras vardag. Dessutom gör Zillah huvudrollsröster till program på Disney som Goldie och Björn och High School Musical: The Musical: The series.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och parker i samarbete med Programbolaget.


Birkagårdens Folkets Hus har en musikstudio samt möjlighet till podcast inspelning via vår portabla podcast utrustning. För att använda musikstudion eller hyra podcast utrustningen kontakta josefinsers@birkagardenfolketshus.se.


Är du filmintresserad?

Då ska du gå med i vår egna Filmklubb ”Filmklubben Birka”.

Vi träffas varje måndag kl. 18-21 och tittar på film/diskuterar film och det är ni medlemmar som styr upplägget och filmval. För att bli medlem i filmklubben kontakta personal eller besök oss på måndagar kl. 18.

Ett samarbete med NBV och Jönköpings Kommun.


Birkagården har en dansstudio och för att använda denna kontakta josefinsers@birkagardenfolketshus.se.