Kultur

Nationell Filmvecka för barn och unga 2023

Nationell Filmvecka äger rum i hela Sverige under vecka 12, 20- 26 mars 2023. Här på Birkagårdens Folkets Hus har vi bokat in fem filmer varav tre av filmerna som du kan se är:

  • OBS samtliga filmer är helt kostnadsfria, då vi bjuder på inträdet

Sex veckor – Måndagen den 20e mars kl. 17:00

Hat Hét. Ungern. Långfilm. 2022. 96. Regissör: Noémi Veronika Szakonyi. Talat språk: Ungerska. Undertexter: Swedish. Ålders rek. 14+

Zsofia är en stor pingistalang och fast besluten om att komma med i landslaget. När hon blir ofrivilligt gravid bestämmer hon sig för att adoptera bort barnet. Hon har sex veckor på sig att ångra sig, men allt är inte så enkelt när man bor med en alkoholiserad mamma.

Dröm och verklighet – Lördagen den 25e mars kl. 15:00

Utan tal och text

Här får du möta pojken som drömmer om en fotbollskarriär, de två vännerna som blir så arga på varandra men ändå behöver varandra för att klara av ett stort problem. Barnet med de livliga drömmarna och djuren som lever i jorden och drömmer och kämpar för att alla växterna ska få stanna kvar där de är.

Det lilla gänget – Lördagen den 25e mars kl. 15:45

La Petite Bande. Frankrike. Långfilm. 2022. 106. Regissör: Pierre Salvadori. Talat språk:  Franska. Undertexter: Swedish. Ålders rek. 11+

Fyra unga klimataktivister genomför en kupp mot fabriken som förpestar miljön, men ställs inför ett dilemma. De behöver utöka sitt gäng med en femte person. Valet faller på Aimé, en mobbad kille som inte har några vänner att sladdra för. Men kuppen visar sig ta en oväntad vändning.

Ett samarbeta med Jönköpings Kommun och BUFF.


Birkagården gästas den 22a mars 2023 kl. 10:30 av Zillah & Totte.

Apan Totte går bananas i denna tokroliga föreställning och visar att Zillah är en buktalerska av världsklass. Publiken kan inte göra annat än att följa med på apans nyckfulla upptåg och själva bli en del av föreställningen. Både små och stora fascineras av hur den kaxiga lilla schimpansen kan verka så levande och mänsklig. Det bjuds på sångnummer och knasiga upptåg – allt i en skojig mix för att det ska bli succé.

Zillah & Totte firar 15 år som artister i år. De slog igenom stort när de vann den allra första säsongen av TV-programmet Talang på TV4. De följde upp succén med att åka till Hollywood och vinna World Championships of Performing Arts i kategorin varieté. De har släppt musikalbum och nu gör de succé på TikTok med humoristiska glimtar in i deras vardag. Dessutom gör Zillah huvudrollsröster till program på Disney som Goldie och Björn och High School Musical: The Musical: The series.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och parker i samarbete med Programbolaget.


Är du filmintresserad?

Då ska du gå med i vår egna Filmklubb ”Birka Filmklubb”.

Vi träffas måndagar udda veckor kl. 18-21 och tittar på film/diskuterar film och det är ni medlemmar som styr upplägget och filmval. För att bli medlem i Filmklubben kontakta personal eller besök oss på måndagar kl. 18.

Att gå med i Filmklubben kostar 50 kr/år per vuxen och medlemskapet är giltigt i samtliga av våra Filmklubbar.

Ett samarbete med NBV med stöd av Jönköpings Kommun.


Filmklubben för hela familjen!

Nu har vi även startat ”Birka Filmklubb ’Mini'”. En filmklubb för hela familjen!

Vi träffas den första söndagen varje månad kl. 12:00 och tittar på film ihop under en mysig filt.

Att gå med i Filmklubben kostar endast 50 kr/år per vuxen och medlemskapet är giltigt i samtliga av våra Filmklubbar.

Ett samarbete med NBV med stöd av Jönköpings Kommun.


Filmklubben för dig som gillar udda och alternativa filmer!

Nu har vi även startat ”Birkas ’Alternativa’ Filmklubb”.

Vi träffas på onsdagar jämna veckor kl. 19 och går tillsammans in i filmen och konstens värld.

Att gå med i Filmklubben kostar endast 50 kr/år per vuxen och medlemskapet är giltigt i samtliga av våra Filmklubbar.

Ett samarbete med NBV och Jönköpings Kommun.Birkagårdens Folkets Hus har en musikstudio samt möjlighet till podcast inspelning via vår portabla podcast utrustning. För att använda musikstudion eller hyra podcast utrustningen kontakta josefinsers@birkagardenfolketshus.se.


Birkagården har en dansstudio och för att använda denna kontakta josefinsers@birkagardenfolketshus.se.